Geus 15.5 - Geus 18

Vše k programu GEUS.
Odpovědět
Martin Stibor
Příspěvky: 5
Registrován: 29 led 2014 18:18

Geus 15.5 - Geus 18

Příspěvek od Martin Stibor » 29 led 2014 18:29

Firma Geus udělala jen to, že 12 čísel předělala na 15 čísel. Je to ekvivalentní za ty peníze, co jsme jim zaplatili?

JardaK

Re: Geus 15.5 - Geus 18

Příspěvek od JardaK » 30 led 2014 15:09

Dobrý den,
věřte mi, že rozdíl mezi verzemi 15.5 a 18.0 programu GEUS nespočívá pouze v "předělání 12 čísel na 15 čísel".

S pozdravem
Jaroslav Krulík - technická podpora

xkminekm
Příspěvky: 94
Registrován: 15 čer 2011 13:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Geus 15.5 - Geus 18

Příspěvek od xkminekm » 30 led 2014 18:08

Taky Vám přeji dobrý den,
já platím pravidelně uprady a rozhodně přechod z v17 na v18 mi za ty peníze stál!

Vy jste dosud šetřil, ale připravil jste se do této chvíle o tyto a další funkce:
· Listiny ZPMZ - vygenerování údajů vytyčovacího protokolu nebo souhlasného prohlášení na základě vybraných bodů v lokalitě DKM/KMD (menu - Pomůcky), viz Listiny ZPMZ...
· Import VFK - odlišení bodů budoucnosti popisem bodu - viz kapitola Odlišení bodů budoucnosti.
· Formát textů - nová vlastnost textů umožňuje zobrazovat text škrtnutý, podtržený, v oválu atd. Formát lze nastavit hromadnou editací - viz Změnit formát textu.
· Změnit formát textu - úloha pro změnu formátu zadávaných textů, lze uplatnit i na vybrané texty (menu - Editace), viz kapitola Změnit formát textu.
· Formát čísla bodu - nová vlastnost bodů umožňuje zobrazovat číslo bodu včetně pracovního čísla k.ú. Formát lze nastavit hromadnou editací.
· Tisk do rastru - umožňuje tisk do rastru ve formátech JPG,GIF,BMP. Výběr lze provést obdélníkem. Volitelně lze vytvářet georeferenční soubor, viz Tisk do rastru...
· Zrušit vrchol - funkce v případě dvou úseček ruší společný vrchol a výsledkem je jedna úsečka, v případě lomené čáry nebo křivky ruší vrchol
· Vložit vrchol - nová funkce - viz Vložit vrchol.
· Přesun vrcholů linií - nová funkce - viz Přesun vrcholů linií.
· Stahování rastrů map z Internetu - nový zdroj map "Ortofotomapa - rozlišení 0.25m (pásma střed a západ ČR)", ortofoto v rozlišení 0.25 je na Geoportálu ČÚZK již k dispozici pro pásma "Střed" a "Západ"
Import z formátu DGN je nyní možný i z verze formátu Microstation V8, viz Import DGN V8.
· Možnost importu z formátu DWG (AutoCAD), viz Import DWG a http://cs.wikipedia.org/wiki/DWG.
· Možnost importu vektorové mapy z Stahovací služby pro INSPIRE téma Katastrální parcely, viz kapitola Import XML....
· Úprava programu GeusISKN pro přímé načítání VFK souborů komprimovaných ve formátech GZ a ZIP bez nutnosti je předem dekomprimovat.
· Kreslit kóty - funkce rozšířena o možnost stavebního kótování v mm

Bez většiny z těchto vybraných funkcí si práci již nedovedu představit! Ty jste také získal za cenu upgradu!
A ve stejné ceně upgradu máte i budoucí nové funkce verze 18. Nebo jste se mohl na upgrade vykašlat a zakoupit novou licenci jiného programového systému. Třeba je jinde vývoj dynamičtější a / nebo levnější - nevím, neumím porovnat, jsem tady celkem spokojen (vždycky může být člověk spokojenější ;-) )

Martin
Martin Kmínek

Uživatelský avatar
martin
Technická podpora
Příspěvky: 58
Registrován: 25 led 2011 12:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Geus 15.5 - Geus 18

Příspěvek od martin » 31 led 2014 12:25

Martinu Stiborovi:

Děkuji Vám za Váš názor a dovedu si představit, co Vás k němu vede, tedy ho celkem chápu. Váš názor byl ale položen jako dotaz, sice jako řečnický, ale přesto dotaz. Ovšem odpovědět na něj naprosto jasně a přesně je téměř nemožné, protože Váš dotaz má hlavně vyjádřit, že s naší "přidanou hodnotou" nejste vy osobně spokojen. To náš samozřejmě mrzí, ale dodat k tomu můžeme bohužel pouze to, že to levněji dělat neumíme. Vše ostatní by byla už jen polemika s Vaším názorem, na který máte plné právo. Psát sem nějakou analýzu proč to neumíme dělat levněji, není asi to, co by Váš názor mohlo změnit. To by bylo spíš na delší rozhovor, kdy byste se ptal a já odpovídal na konkrétní otázky, co a kolik stojí v nákladech naší firmy a jak moc velkou položku tvoří náklady na náš software ve Vaší firmě. Analýzu z pohledu uživatele našeho programu za mne už udělal pan Kmínek, kterému za to tímto velmi děkuji. Zde tedy už pouze doplním svoji vzpomínku na jeden dopis čtenáře MF DNES, který redakce zveřejnila a kde se tento čtenář ptal a podivoval nad tím, zda odměna oprávněného zeměměřického inženýra několik tisíc korun za GP na rodinný dům, je ekvivalentní, když tam u něho měřil necelé dvě hodiny, že takovou práci by taky chtěl mít ... Svým způsobem chápu, proč ten člověk měl pocit, že ho OZI při vytváření GP ošidil, ale v žádném případě s ním nesouhlasím, protože vím, co vše je za vytvářením GP a jaká je struktura nákladů zeměměřické firmy.

Přes vše výše napsané Vám ještě jednou opravdu děkuji za Váš názor, který byl vyjádřen celkem poměrně mírně, právě jen formou řečnické otázky ;-) Umožňuje nám to zůstat v kontaktu s realitou, jak někteří naši uživatelé koukají na naši cenovou politiku. Mnozí si možná myslí to samé, jen nám to nesdělí, takže diskuse na toto téma určitě není úplně bezpředmětná.

S pozdravem Martin Forejt

Odpovědět