Dobrý den,
při importu VFK do GeusISKN mi program neumí zpracovat data z archivu *.gz Vyhodí okénko se zprávou "Data error".
Pokud archiv rozbalím v souborovém manažeru (což se děje bez problémů), tak rozbalený VFK již importuji bez problémů.
Nevím, zda je to nějakou změnou v mém PC (nejsem si žádné zásadní vědom), nebo nějakými nestandardními postupy při vytvoření *.gz na straně KP
Jeden takový soubor přikládám pro ověření.
Děkuji za odpověď,
Martin
*.gz >>> Data error
*.gz >>> Data error
Martin Kmínek
Re: *.gz >>> Data error
Dobrý den,
problém vzniká tím že KP začalo vydávat ZIP soubory s příponou *.gz. Tedy ve skutečnosti se tedy jedná o archiv ZIP a nikoliv GZIP jak Geus podle přípony předpokládá. Pokud by se přípona přejmenovala na správnou *.zip pak by Geus soubor importoval.
Do příštího sestavení tedy upravíme Geus aby dokázal naimportovat i archivy typu ZIP s příponou *.gz.
problém vzniká tím že KP začalo vydávat ZIP soubory s příponou *.gz. Tedy ve skutečnosti se tedy jedná o archiv ZIP a nikoliv GZIP jak Geus podle přípony předpokládá. Pokud by se přípona přejmenovala na správnou *.zip pak by Geus soubor importoval.
Do příštího sestavení tedy upravíme Geus aby dokázal naimportovat i archivy typu ZIP s příponou *.gz.
Jan Houška - programátor
Honzo, děkuji za odpověď,
není problém přejmenovat soubor (změnit příponu), pokud to vím ...
Ze strany ČÚZK je to ale poněkud zajímavé řešení.
Martin
není problém přejmenovat soubor (změnit příponu), pokud to vím ...
Ze strany ČÚZK je to ale poněkud zajímavé řešení.
Martin
Martin Kmínek
Je to zajímavé řešení, protože to není tak dávno, kdy nám byly zasílány soubory v komprimaci ZIP. Pak ze dne na den začaly přicházet jako GZ a když jsem požádal KˇU v Ústí nad Labem o zaslání ZIP, bylo mi odpovězeno, že dekomprimace je naše starost. Takže jsem si zaneřádil počítač dalším zbytečným programem (nikdo jiný než KÚ mi GZ soubory neposílá). Přivítal jsem automatickou dekomprimaci v GEUSu a ejhle - katastr zahájil desinformační válku. Prostě je to Úřad.