Dobrý den,
poslední dobou jsem zpracovával několik rozsáhlejších GP, které se tiskly na A1. Při skládání mne napadlo, zda by se nedaly generovat okrajové značky pro skládání - napadlo mne u plotboxu možnost zatržení a definování rozteče v osách X a Y plotboxu.
Další možnost, která mne napadla je pak tuto funkci dodělat do GEUSprintu, kde je již rozměr papíru vč. okrajů brán z tiskárny a značky by se mohly generovat již s ohledem na ty netisknutelné okraje.
Díky za zvážení,
Martin
Plotbox - značky pro skládání
Plotbox - značky pro skládání
Martin Kmínek
Re: Plotbox - značky pro skládání
Dobrý den,
omlouvám se za opožděnou reakci. Napadlo mě, že by se to dalo "obejít" nakreslením linií na rozích plotboxu, který by byl nakreslen se zaškrtnutým formátem "UZ" (rozměr tisknutelné plochy na nastavené tiskárně). Plotboxy by se "naskládaly do požadovaného rozměru tak, že by se nakreslily např. do dříve nakresleného plotboxu většího rozměru, např. A1. Pokud by při tisku nebyl zaškrtnut "tisk rámečku plotboxu", pak by se vytiskly pouze ty "ořezové značky". Chápu, že to není řešení, berte to, prosím, pouze jako nápad.
Program GEUSPrint se již nevyvíjí, programátor, který jej vytvořil, již v naší firmě nepracuje.
Jaroslav Krulík - technická podpora GEUS ware s.r.o.
omlouvám se za opožděnou reakci. Napadlo mě, že by se to dalo "obejít" nakreslením linií na rozích plotboxu, který by byl nakreslen se zaškrtnutým formátem "UZ" (rozměr tisknutelné plochy na nastavené tiskárně). Plotboxy by se "naskládaly do požadovaného rozměru tak, že by se nakreslily např. do dříve nakresleného plotboxu většího rozměru, např. A1. Pokud by při tisku nebyl zaškrtnut "tisk rámečku plotboxu", pak by se vytiskly pouze ty "ořezové značky". Chápu, že to není řešení, berte to, prosím, pouze jako nápad.
Program GEUSPrint se již nevyvíjí, programátor, který jej vytvořil, již v naší firmě nepracuje.
Jaroslav Krulík - technická podpora GEUS ware s.r.o.