Korger píše: ↑17 črc 2024 17:38
Tahleta funkce by byla dobrá, když se dělá pro ZPMZ seznam souřadnic. Podařilo se mi to zatím řešit tak, že při procházení použitých výpočtů označím použité body v seznamu souřadnic. Vybrané body si pak vložím do prázdného výkesu a uložím jako body pro ZPMZ. Ve výkresu si přes funkci zobrazit celek zobrazím všechny body vložené do výkresu a přes funkci podle zobrazeného výřezu obrazovky vložit body ze seznamu souřadic (v seznamu souřadnic ale nesmí být zobrazen jen výběr bodů). Tím se mi dostanou do výkresu i polohy bodů. Následuje tisk vybraných bodů z grafiky včetně souřadnic polohy.
Z grafiky se seznam souřadnic vybraných bodů tiskne i s příslušnými polohami! Stačí vybrat jen jeden z nich - buď SOBR nebo SPOL - a do protokolu se zapíše správně celá dvojice (ano, pokud v tom výkresu jsou, to mne napadlo až dodatečně, ale to tím, že žádné body z výkresu nemažu - jen je vypínám).
SPOL (obecně mínusové) se dávají (dle implicitního nastavení) do vrstvy 46 a jejich čísla do 47. Ty lze mít povětšinu doby vypnuté v hlavním výkresu a mohou tam být všechny takové body. Pak stačí přenést výběr dotčených bodů ze SS do grafiky a tisknout pro ZPMZ.
A navíc lze v nastavení programu zaškrtnout volbu pro přiřazení charakteristiky bodům použitým pro nějaký výpočet a výběr v SS pak udělat dle kritéria charakteristiky. Nebo je nechat označovat rovnou během výpočtu v SS, ale to jsem nesledal pro můj způsob práce šikovné.
--
Pokud nepracujete s výkresem se všemi body (po importu VFK se takové založí hned 2, jeden hlavní jen s body a pak ten referenční s KM), tak můžete vždy použít ten s KM a do něj přenést výběr použitých bodů ze SS a tisk provést z něj. Nemyslím, že je nutné kvůli tomu zakládat nový výkres jen s pár body.
Martin