Po podpisu GP a příloh generovat e-mail na KP
Po podpisu GP a příloh generovat e-mail na KP
Tato funkce mi ve verzi 26.0.6.356 nefunguje. Přitom e-mail s informací o odeslaném WSGP program generuje. V čem by mohla být chyba?
Re: Po podpisu GP a příloh generovat e-mail na KP
Pro generování mailu včetně příloh musí mít uživatel na počítači k dispozici nějakého e-mailového klienta který umí rozhraní MAPI (Outlook, Thunderbird...). Tedy je zásadní jakého používáte klienta.
Pokud používáte Outlook 365, tak jsme řešili problém u zákazníka kterému funkce odesílání mailu přestala fungovat když přešel z Outlook 2007 na Outlook 365.
O problému Outlook 365 s MAPI píše článek zde:
https://learn.microsoft.com/cs-cz/outlo ... -over-http
Proto pokud se jedná o problém s Outlook 365, tak zkuste řešení v článku.
Píšete "e-mail s informací o odeslaném WSGP program generuje". Předpokládám, že tedy někdy odesíláte GP na KP přes WSGP. Tam se e-mail dříve používal z důvodu, aby na KP co nejdříve dostali informaci, že jim byl GP službou poslán. To bylo z důvodu, aby GP dostal včas přidělené číslo PGP a nebyl "předběhnut" ve frontě na potvrzení GP plánem, které jiný ÚOZI odeslal mailem.
V současné době již na to mají v ISKN notifikace a naopak nechtějí (alespoň na našem KP), aby se jim navíc posílal mail s informací o odeslaném GP přes WSGP. Protože takový mail musí zbytečně zpracovat.
Jinak doporučuji pro odesílání GP na KP používat WSGP místo prostého odesílání mailem.
Pokud používáte Outlook 365, tak jsme řešili problém u zákazníka kterému funkce odesílání mailu přestala fungovat když přešel z Outlook 2007 na Outlook 365.
O problému Outlook 365 s MAPI píše článek zde:
https://learn.microsoft.com/cs-cz/outlo ... -over-http
Proto pokud se jedná o problém s Outlook 365, tak zkuste řešení v článku.
Píšete "e-mail s informací o odeslaném WSGP program generuje". Předpokládám, že tedy někdy odesíláte GP na KP přes WSGP. Tam se e-mail dříve používal z důvodu, aby na KP co nejdříve dostali informaci, že jim byl GP službou poslán. To bylo z důvodu, aby GP dostal včas přidělené číslo PGP a nebyl "předběhnut" ve frontě na potvrzení GP plánem, které jiný ÚOZI odeslal mailem.
V současné době již na to mají v ISKN notifikace a naopak nechtějí (alespoň na našem KP), aby se jim navíc posílal mail s informací o odeslaném GP přes WSGP. Protože takový mail musí zbytečně zpracovat.
Jinak doporučuji pro odesílání GP na KP používat WSGP místo prostého odesílání mailem.
Jan Houška - programátor
Používám Thunderbird. No ale pokud program generuje email o odeslaném GP přes WSGP, pak by neměl mít problém ani vygenerovat email s žádostí o potvrzení GP (tedy alespoň mi to přijde logické). Proto jsem to zmínil.
U nás ve vidlákově zase KP preferuje odeslání emailem. Jiný kraj, jiný mrav=/
U nás ve vidlákově zase KP preferuje odeslání emailem. Jiný kraj, jiný mrav=/
To že Geus úspěšně generuje mail se zprávou o odeslaném GP přes WSGP nic neznamená. V této funkci jde pouze o vytvoření prostého mailu bez příloh a na to stačí volat jen základní funkce Windows. A toto volání právě neumožňuje přílohy k mailu. Proto pro odeslání mailu včetně příloh je v Geusu použita jiná funkce, která ale potřebuje funkční rozhraní MAPI.
Já používám také Thunderbird. Mám verzi Thunderbird 102.11.2 (32 bitů) a nyní jsem otestoval, že vygenerování mailu na KP včetně příloh po podpisu GP je u mne funkční. Proto je potřeba zkontrolovat jakou máte verzi Thunderbirdu. V minulosti jsme u Thunderbirdu řešili stejný problém s MAPI ve verzi 60.5.2 (32 bit). Řešení bylo jen stáhnout opravenou verzi Thunderbirdu a restartovat počítač. Pak opět odesílání mailu fungovalo.
Já používám také Thunderbird. Mám verzi Thunderbird 102.11.2 (32 bitů) a nyní jsem otestoval, že vygenerování mailu na KP včetně příloh po podpisu GP je u mne funkční. Proto je potřeba zkontrolovat jakou máte verzi Thunderbirdu. V minulosti jsme u Thunderbirdu řešili stejný problém s MAPI ve verzi 60.5.2 (32 bit). Řešení bylo jen stáhnout opravenou verzi Thunderbirdu a restartovat počítač. Pak opět odesílání mailu fungovalo.
Jan Houška - programátor
Aha, chápu. Reálně by mi bohatě stačil ten prostý mail, přidání příloh už je to nejmenší. Podívám se na to MAPI, třeba to zvládnu nějak pořešit. Díky