Označení bodů použitých ve výpočtech
Označení bodů použitých ve výpočtech
V Nastavení prostředí - Seznam 1 lze zvolit, jestli a jak se mají body použité ve výpočtech označit v seznamu souřadnic. Nevím, jaký je zamýšlený účel tohoto nastavení, ale bylo by možné jeho funkci rozšířit na všechny výpočty? Rozhodně to funguje u polární metody a rozhodně to nefunguje u průsečíku přímek.
Re: Označení bodů použitých ve výpočtech
Je to již nějakou chvíli, kdy jsme tuto možnost do programu doplnili a zatím si nevybavuji, že k ní byly nějaké dotazy, což většinou bývá proto, že takovou funkci nikdo moc nepoužívá ... V dokumentaci (nápovědě) píšeme: "Tato funkce je určena hlavně pro označení bodů, které mají tisknout jako použité při tvorbě GP.", tedy předpokládám, že jsme tím plnili něčí požadavek. Bohužel v té době jsme ke každé změně nevedli až tak pečlivou interní dokumentaci, jako nyní, takže víc si k tomu nevybavuji. V dokumentaci se ovšem píše, že pro "Průsečík přímek" by měla fungovat, pokud tomu tak není, tak je to jasná chyba programu a my ji co nejdříve opravíme!
Vzpomínám si, že když se tato funkce zavedla, začal jsem ji používat. Pak ale nastal nějaký problém, kvůli kterému jsem tuto funkci raději vypnul. Už ale nevím, o co šlo. Jinak myšlenka je dobrá, tím že se označí počítané body, není třeba procházet celý seznam souřadnic... Určitě by se něco takového hodilo. Korger
Vyhotovil jsem se zapnutou funkcí geometrický plán a vykřičníkem (dle nastavení) označené mám jen připojovací body z polárky. "Tato funkce je určena hlavně pro označení bodů, které mají tisknout jako použité při tvorbě GP." je přesně to použití, které jsem si představoval=)