Chyby při pokusu o import bodů z VFK z internetu
Chyby při pokusu o import bodů z VFK z internetu
Co znamená "I/O error 103" a následná "K dokončení této operace není dost paměťových prostředků" při pokusu o načtení bodů z aktuálního výřezu, případně importu VFK z internetu? Chyba se objevuje sporadicky a týká vždy jen určitého k. ú.
Re: Chyby při pokusu o import bodů z VFK z internetu
Myslím , že se mi tato chyba objevovala, když jsem měl na disku C (kde je standartně nainstalovaný program Geus) málo místa. Málo operační paměti?
Korger
Korger
Dobrý den, já jsem vysledoval, že tato chyba se vyskytuje většinou podle lokality. Na některých místech to Geus dělá opakovaně. Málo místa na disku ani operační paměť v tom nejsou. Tam mám velké rezervy. Někdy pomůže změnit výřez, většinou musím stáhnout VFK celého k.ú. a načíst celé k.ú. Tam to kupodivu funguje, ačkoliv se natahuje násobně více bodů.
To vypadá jednoznačně na to, že v GEUS něco není plně ošetřené. I/O error 103 v Delphi totiž znamená "File not open" – pokus o čtení nebo zápis do souboru, který nebyl otevřen. To může při čtení z internetu vznikat tak, že se něco nepodaří načíst na první pokus a při dalších pokusech programátor zapomněl soubor znovu otevřít či něco podobného.
Na opravu takových chyb potřebujeme chybu vyvolat i na našem počítači, jinak se musí hledat hodně naslepo. To u chyb při čtení z internetu bývá problém, protože jsem připojeni velmi rychlou optikou a tak u nás k chybám (timeoutům) dojde velmi zřídka, zatímco u připojení přes xDSL či WiFi to nastává mnohem častěji. To může být dáno právě i velikostí stahovaných dat apod. Tedy pokud by něco mohlo být na vině, tak rychlost a spolehlivost internetového připojení. Tomu odpovídá i chyba "K dokončení této operace není dost paměťových prostředků".
Tedy pokud by nám někdo dokázal podrobněji popsat postup, při kterém došlo k chybě, mohli bychom ji zkusit vyvolat i u nás a pak ji opravit.
Každopádně předávám programátorům a díky všem za zaslané popisy!
Na opravu takových chyb potřebujeme chybu vyvolat i na našem počítači, jinak se musí hledat hodně naslepo. To u chyb při čtení z internetu bývá problém, protože jsem připojeni velmi rychlou optikou a tak u nás k chybám (timeoutům) dojde velmi zřídka, zatímco u připojení přes xDSL či WiFi to nastává mnohem častěji. To může být dáno právě i velikostí stahovaných dat apod. Tedy pokud by něco mohlo být na vině, tak rychlost a spolehlivost internetového připojení. Tomu odpovídá i chyba "K dokončení této operace není dost paměťových prostředků".
Tedy pokud by nám někdo dokázal podrobněji popsat postup, při kterém došlo k chybě, mohli bychom ji zkusit vyvolat i u nás a pak ji opravit.
Každopádně předávám programátorům a díky všem za zaslané popisy!
Nějakou možnost výskytu chyby 103 se nám objevit podařilo. Postupujeme to do testování a případně další sestavení to bude mít opravené. Možná, snad ... 
Také děkuji. Bohužel se jedná o chybu ze soudku "občas", takže chápu, že se špatně identifikuje. Každopádně nemohu vyloučit, že se jedná o nějakou souvislost s připojením k internetu. Je ale zvláštní, že když se chyba vyskytne, týká se vždy určitého k. ú. Jakékoliv jiné funguje bez problému. Restart Geusu nepomůže, ale nikdy jsem to netestoval více do hloubky a prostě si přes prohlížeč stáhnul VFK celého k. ú. a naimportoval klasicky.