Dobrý den,
velmi jsem uvítal novou funkci geusu, kdy při tisku geometrického plánu a měřického náčrtu do PDF můžu automaticky nastavit správný název souboru. Zjistil jsem však, že tento funguje pouze pokud načtu do zakázky výměnný formát. Pokud otevřu novou zakázku, název k.ú. a číslo ZPMZ vyplním ručně, v názvu souboru pro tisk je chybně uvedeno číslo ZPMZ i k.ú. Při práci ne vždy načítám do "ostrého" výkresu znovu VFK, proto bych ocenil, pokud vy se název souboru tvořil dle toho, co je zadáno ve výpočetní části Geusu.
Děkuji a přeji hezký den
Název souboru GP a MN
Re: Název souboru GP a MN
Dobrý den,
číslo k.ú. se přebírá z nastavení programu v tomto pořadí (převezme se první vyplněné):
1) číslo pracovního k.ú. nastavené ve výpočetní části programu,
2) z nastavení v dialogu "Parcely pro výběr z ISKN".
3) z nastavení v dialogu "Nahlížení do KN ČÚZK".
Číslo ZPMZ se přebírá z čísla náčrtu k ignorování uvedeného v dolní části hlavního okna grafiky.
Tato logika je funkční i u nově vytvořeného výkresu.
S pozdravem,
Kateřina Vojtová
technická podpora
číslo k.ú. se přebírá z nastavení programu v tomto pořadí (převezme se první vyplněné):
1) číslo pracovního k.ú. nastavené ve výpočetní části programu,
2) z nastavení v dialogu "Parcely pro výběr z ISKN".
3) z nastavení v dialogu "Nahlížení do KN ČÚZK".
Číslo ZPMZ se přebírá z čísla náčrtu k ignorování uvedeného v dolní části hlavního okna grafiky.
Tato logika je funkční i u nově vytvořeného výkresu.
S pozdravem,
Kateřina Vojtová
technická podpora
Jelikož tento dotaz již několikrát zazněl na telefonické podpoře, předpokládala jsem automaticky, že katastrální území zadáváte přes "nastavení náčrtu" ve výpočetní části programu a tudíž popsala odkud program Geus získává informace pro název souboru. Po konzultaci s kolegou ještě upřesňuji, že katastrální území je třeba zadat pomocí tlačítka "Pracovní k.ú.", které naleznete ve výpočetní části - vpravo pod tlačítkem "Nastavení prostředí". Funkčnost tohoto postupu jsem ověřila u sebe na počítači. Pokud by tento postup u Vás nefungoval, zavolejte prosím na technickou podporu, abychom mohli společně najít rozdíl v našich postupech a tudíž i zdroj problému.
Ještě jednou dobrý den,
samozřejmě jsem vyplnil pole k.ú. pomocí tlačítka "kú", kde jsem zadal požadované k.ú., následně jsem vyplníl číslo ZPMZ. (obr1.)
v grafické části je pak výsledek, který se nabízí při tisku ( obr2 a obr3 )
samozřejmě jsem vyplnil pole k.ú. pomocí tlačítka "kú", kde jsem zadal požadované k.ú., následně jsem vyplníl číslo ZPMZ. (obr1.)
v grafické části je pak výsledek, který se nabízí při tisku ( obr2 a obr3 )
Děkuji Vám za printscreen obrazovky. Špatně jsme se pochopili. Číslo k.ú. + ZPMZ (náčrtu) je třeba vyplnit na jiném místě programu, pro názornost též přikládám obrázky. Prosím vyzkoušejte toto nastavení, budu ráda za reakci, zda tento postup již funguje.
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.