překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Vše k programu GEUS.
Odpovědět
xkminekm
Příspěvky: 85
Registrován: 15 čer 2011 13:08
Kontaktovat uživatele:

překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od xkminekm » 21 led 2014 08:47

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak co nejelegantněji vyřešit problém s nutností evidovat u bodu více kódů příp. jeden kód s proměnlivými atributy (např. hloubka šachty).

V tuto chvíli mne napadá dvojí:
- pro každou kombinaci kódů nebo i pro každou hodnotu hloubky mít extra v kódovací tabulce *.kod přiřazenou hodnotu - což může být i několik desítek různých hodnot
- výstup seznamu souřadnic pro tisk dělat někde jinde než v GEUSu a "ručně" upravovat kódy

Děkuji za každý nápad,
Martin
Martin Kmínek

Uživatelský avatar
JardaK
Technická podpora
Příspěvky: 130
Registrován: 24 led 2011 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od JardaK » 22 led 2014 11:09

Dobrý den,
ještě by mohlo přicházet v úvahu více kódovacích tabulek, ale vzhledem k tomu, že pro jeden bod může v popisu nastat několik desítek hodnot, tak se zdá neúnosné mít z tohoto důvodu několik desítek kódovacích tabulek.
Jediné praktické řešení vidím v editaci popisu bodů.

S pozdravem
Jaroslav Krulík - technická podpora

xkminekm
Příspěvky: 85
Registrován: 15 čer 2011 13:08
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od xkminekm » 22 led 2014 19:18

já bych právě řešení viděl ;-) ale znamená to programování ... :-(

V případě více "slov" v kódu by se překódovávalo každé zvlášť (nikoliv dohromady jako jeden řetězec)

v *.kod bych měl definováno:
bud=budova
plot=plot
drat=drátěný
sach=šachta
kanal=kanalizační
vm=vodoměrná

např pro kód:
"bud plot drat" by se mohlo na exportu udělat "budova plot drátěný"
"plot drat" >>> "plot drátěný"
"sach kanal" >>> šachta kanalizační
"sach kanal B300 hl=1.50" >>> šachta kanalizační B300 hl=1.50
"sach vm" >>> šachta vodoměrná
"sach vm hl=2.20" >>> šachta vodoměrná hl=2.20

a i z tohoto důvodu by bylo dobré, kdyby bylo zrušeno omezení 10 znaků pro překódování, neboť i v tuto chvíli, kdy každou kombinaci přiřazuji extra, je potřeba u několikanásobných kódů, nebo kódů s atributy více znaků

Martin
Martin Kmínek

Uživatelský avatar
JardaK
Technická podpora
Příspěvky: 130
Registrován: 24 led 2011 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od JardaK » 18 úno 2014 09:19

Dobrý den,
navrhnu to programátorovi na rozšíření možností kódovací tabulky.
Děkuji za návrh.
S pozdravem
Jaroslav Krulík

Uživatelský avatar
martin
Technická podpora
Příspěvky: 32
Registrován: 25 led 2011 12:13
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od martin » 26 úno 2015 16:30

Tuto úpravu bude obsahovat program od verze 19.0.3, tedy v dalším novějším sestavení od tohoto dne ;-) Děkujeme mnohokrát za inspiraci a návrh algoritmu!!

xkminekm
Příspěvky: 85
Registrován: 15 čer 2011 13:08
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od xkminekm » 26 úno 2015 16:35

Tak to je výborná zpráva!!! Moc děkuji.
Martin
Martin Kmínek

cema
Příspěvky: 36
Registrován: 01 čer 2012 07:18

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od cema » 02 črc 2015 10:38

Dobrý den přeji, díky za tuto funkci. Ještě bych chtěl poprosit, aby toto také respektoval export seznamu souřadnic z grafiky. Zatím se více kódů nebere v potaz a funkce exportuje zkratky oddělené mezerou.

díky, P. Jordák

Uživatelský avatar
katka
Technická podpora
Příspěvky: 66
Registrován: 15 čer 2011 13:45
Kontaktovat uživatele:

Re: překódování více kódů / kódů s proměnnými hodnotami

Příspěvek od katka » 02 črc 2015 12:09

Dobrý den,
děkujeme Vám za podnět k vylepšení programu GEUS, předávám programátorovi grafické části.
S pozdravem,
Kateřina Vojtová

Odpovědět