Dobrý den,
měl bych drobný návrh na úpravu parametru plotboxu. Poměrně často dělám přehledku kladu listů papíru a tvořím jí kopií skutečných plotboxů a jejím postupným zmenšováním, výsledek je zobrazen v příloze. Problém je jen v tom, že plotboxy se netisknou a je nutné je všechny překreslit. Uvažoval jsem o několika způsobech řešení :
1. přidat parametr plotboxu - tisknutelný/netisknutelný, předpokládám, že taková změna by byla možná, až od verze 17
2. u nastavení parametru tisku přidat zaškrtavací políčko pro tisk všech plotboxu, to mi však nepřijde příliš vhodné
3. vytvoření fce pro tvorbu přehledek a popisových polí (škoda že nejsou ty makra) - po výběru jednotlivých prvků by se výběr zkopíroval, zmenšil do požadované velikosti, plotboxy by se překreslili, dále by se připojila nadefinovaná textová pole, severka, popř. celá tabulka ... inu nic jednoduchého
Je to jen nápad, dělám to furt do kola :-/
Přeji hezký den.
tisk plotboxu
tisk plotboxu
- Přílohy
-
- prehledka.png (7.24 KiB) Zobrazeno 7306 x
Re: tisk plotboxu
Děkujeme za tipy. Jako rychlé řešení, které je nyní použitelné mne napadá vybrat hromadně plotboxy a ty pak exportovat např. do DGN a pak vložit referenčně nebo přes import. Tím exportem se rozpadnou na linie a v přehledce se pak již budou tisknout.
Jan Houška - programátor
Jan Houška - programátor
Re: tisk plotboxu
Dobrý den všem,
nešlo by tedy alespoň jako dočasné řešení udělat funkci, která by kopii plotboxu převedla na linie - nebo lépe na uzavřenou lomenou čáru?
M.
nešlo by tedy alespoň jako dočasné řešení udělat funkci, která by kopii plotboxu převedla na linie - nebo lépe na uzavřenou lomenou čáru?
M.
Martin Kmínek