Dobrý den,
ve použití funkce kontrolní oměrné z grafické části Geusu, pokud vkládám kontrolní oměrnou na linii která je definována nějakým bodem, který je SOBR kk8, ale má i SPOL o stejných souřadnicích, tak geus testuje na mezní odchylku podle kk8 i když je zaplý přepínač dvojí souřadnice. Dle mého názoru by měl i v tomto případě "nahradit" SOBR souřadnicí SPOL a tím pádem testovat podle odchylky pro kk3, tak jak to dělá pokud se SOBR a SPOL liší. S tímto mým názorem souhlasí i katastrální pracoviště, které to tak vyžaduje. Myslím si, že funkce kontrolní oměrné by podle logiky vyhlášky měla testovat správnost měření a tudíž při vytváření GP tak porovnávat pouze délky měření s délkami vypočtenými ze SPOL. Porovnání měřeních délek s délkami vypočtenými ze SOBR by mělo být testování zobrazení (přiřazení a napojení změny) a na to používám funkci Ověření "identických bod" v KN z výpočetní části.
Dále jsem si všiml, že od verze 18 mi nefunguje funkce Vložit body aktuálního výřezu ze SS. Zatím v žádné aktualizaci jste ji neopravili, tak nevím jestli jste to zaregistrovali nebo je to jen problém u mě.
S pozdravem
Přemysl Plch
Kontrolní oměrné
Re: Kontrolní oměrné
Dobrý den,
ve funkci oměrné se nahrazovaly (při zapnutém přepínači "Dvojí souřadnice") souřadnice SOBR souřadnicí SPOL (a tedy i KK pro odchylky) jen v případě rozdílu souřadnic. Do příští verze programu doplním, aby se netestoval rozdíl souřadnic a tím pádem dojde k použití odchylky pro KK3 u bodů které mají SPOL.
Ve funkci "Vložit body aktuálního výřezu ze SS" je opravdu chyba. Nastane pouze v případě že nebyl před jejím spuštěním otevřen dialog "Výběr ze seznamu souřadnic". Proto se na chybu nepřišlo. Opravíme do příštího sestavení.
Děkujeme za nahlášení chyb.
ve funkci oměrné se nahrazovaly (při zapnutém přepínači "Dvojí souřadnice") souřadnice SOBR souřadnicí SPOL (a tedy i KK pro odchylky) jen v případě rozdílu souřadnic. Do příští verze programu doplním, aby se netestoval rozdíl souřadnic a tím pádem dojde k použití odchylky pro KK3 u bodů které mají SPOL.
Ve funkci "Vložit body aktuálního výřezu ze SS" je opravdu chyba. Nastane pouze v případě že nebyl před jejím spuštěním otevřen dialog "Výběr ze seznamu souřadnic". Proto se na chybu nepřišlo. Opravíme do příštího sestavení.
Děkujeme za nahlášení chyb.
Jan Houška - programátor